Učenik generacije 2014-2023.

Naša škola je, kroz ovih 120 godina postojanja, iznjedrila veliki broj odličnih učenika, ali se rijetki od njih mogu pohvaliti titulom Učenika generacije.

Ove godinaje pomenuta titula je sasvim zaluženo otišla u ruke, učenice IXb razreda, Adine Bećić. Adina je odličnim uspjehom i primjernim vladanjem završila sve razrede, a aktivno je sudjelovala i u vannastavnim aktivnostima škole. Skromna, mirna, povučena, omiljena među svojim vršnjacima, Adina se uvijek trudila da njena djela govore umjesto nje. Uvijek je bila spremna pomoći, te svojim trudom i radom ostvarivala zapažene rezultate i postignuća, čime se izdvajala od njenih vršnjaka.

U uži izbor za Učenika generacije ušla je učenica Đana Bečić i ponijela titulu Ponos generacije. Đana je, pored odličnog uspjeha i primjernog vladanja, svojim trudom i zalaganjem, te kontinuiranim radom ostvarivala značajne uspjehe u vannastavnim aktivnostima.

Direktorica škole, MA Fatima Lalić, je na školskoj priredbi, povodom Dana škole, Adini i Đani čestitala na ostvarenim uspjesima, te im uručila prigodne poklone.

Čestitamo našim najboljim učenicama i želimo im puno sreće i usjeha u daljnjem školovanju!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *