Učenik generacije 2012-2021.

I ove godine napušta nas jedna generacija učenika i sa njima, svakako, odlazi i dio nas. Kao i prethodnih godina, tako i ove, Nastavničko vijeće naše škole je formiralo komisiju za odabir Učenika generacije.

Ta titula je, sasvim zasluženo, otišla u ruke učenici IXb razeda, Harisi Mušić. Harisa je kroz svoje obrazovanje imala odličan uspjeh iz svih predmeta, a pored toga aktivno je učestvovala u vannastavnom radu školu, te na brojnim takmičenjima. Nenametljiva, tiha, izuzetno vrijedna i odgovorna, isticala se svojim rezultatima i uvijek bila spremna pomoći drugim učenicima, te im je bila i još uvijek je pravi primjer i putokaz kako treba raditi ako se žele postići vrhunski rezultati.

Učenici IXa razreda, Adel Kurtović i Enaid Bećić, su ušli u uži izbor za Učenika generacije, te im je sasvim zasluženo pripala titula Ponos generacije. Njih dvojica su, pored ostvarenog odličnog uspjeha, bili aktivni učesnici sekcija, te brojnih takmičenja. Isticali su se svojom aktivnošću, ambicioznošću, izuzetnom upornošću, te su uvijek bili spremni pomoći onima kojima je pomoć potrebna.

Direktorica škole, Fatima Lalić, čestitala je pomenutim učenicima i uručila im prigodne poklone za ostvareni uspjeh, a mi im želimo sve najbolje u daljnjem školovanju, te da nastave redati ovakve i slične uspjehe!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *