Učenik generacije školske 2019/20. godine

Iz naše škole generacijama izlaze uspješni i nadareni učenici, al samo rijetki od njih mogu ponijeti epitet “Učenika generacije”.
Školske 2019/20. godine ta titula je, sasvim zasluženo, otišla u ruke Merime Žuškić.

Merima se od prvog razreda ističe primjernim ponašanjem prema nastavnicima i učenicima. Uspješnost, preciznost, savjesnost, upornost, kreativnost i pedantnost su bile njene glavne odlike u rješavanju svih zadataka. Izuzetno je empatična i uvijek spremna pomoći onima kojima je pomoć potrebna.

Osim toga što je tokom čitavog svog školovanja bila odličan učenik, Merima je aktivno sudjelovala u školskim projektima i vannastvnim aktivnostima škole. Sudionik je mnogobrojnih takmičenja, te likovnih i literarnih konkursa u kojima je ostvarila zapažene rezultate. Možemo izdvojiti njeno pismo, kojim je predstavljala našu školu na nagradom konkursu, koje je izabrano među deset najljepših pisama u Bosni i Heregovini.

Pored Merime, u uži izbor za “Učenika generacije”, zahvaljujući odličnom uspjehu, primjernom vladanju i aktivnom sudjelovanju u vannastavnim aktivnostima škole, ušao je i Armin Beglerović, te je proglašen “Ponosom generacije”.

Direktorica, Fatima Lalić, je najboljim učenicima uručila prigodne poklone.

Čestitamo Merimi i Arminu na ostvarenim uspjesima i želimo im uspješan nastavak školovanja i sve najbolje u budućnosti!!!


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *