Ekskurzija

Ekskurzija učenika devetih razreda organizirana je i ove godine kako bi se zadovoljili edukacijski i rekreacijski ciljevi i ishodi ekskurzije. Posjeta historijskim znamenitostima, kulturnim spomenicima i starim gradskim jezgrama, o kojima su učenici samo čitali, učili i zamišljali tokom osnovnoškolskog obrazovanja, sada se u svoj svojoj ljepoti pokazala pred njihovim očima.

U pratnji svojih razrednika, Đule Hodžić i Selme Memić, učenici su krenuli na put u ranim jutarnjim satima, a u Prozoru su nam se pridružili i učenici devetih razreda Osnovne škole “Alija Isaković”.

Odlična atmosfera, raspoloženje i velika doza entuzijazma i pjesma cijelim putem, već su na samom početku obećavali uspješno putovanje. Ekskurzijsko putovanje obuhvatilo je tri nezaboravna dana, od 20. 4. do 22. 4. 2019. godine, a aranžman je uključivao veoma interesantne sadržaje. Ustvari, još jednom se pokazalo tačnim da je zajedničko putovanje i druženje, te prilika za međusobno upoznavanje, ovim mladim ljudima značilo više od onog što su posjetili i vidjeli.

Posjetili su Srebrenik, Tuzlu, Kladanj i Gradačac, a prezadovoljni su bili smještajem u hotelu “Tehnograd”, u Tuzli.

Želimo sa Vama podijeliti djeliće utisaka sa ovog putovanja koje će, vjerujemo, zauvijek ostati urezano u njihovo sjećanje kao jedno od najljepših životnih iskustava.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *