Dan škole

Dan škole je poseban dan u životu i radu svih nas koji boravimo u školi. To je dan kojim slavimo sve generacije koje su iz ove škole izašle, one koje trenutno pohađaju školu, a svakako, misleći na budućnost, i one koji će tek postati dio naše zajednice – kako učenike, tako i nastavnike, ali i sve one koji za ovu školu marljivo rade.

Ove godine smo  Dan škole proslavili u srijedu, 9. maja, u znaku pozitivne atmosfere, širom otvorenih vrata za sve koji su nam poželjeli doći i sudjelovati u svemu što smo pripremili.

Kako je 9. maj i Dan pobjede nad fašizmom tim nastavnika je, u suradnji s učenicima, organizirao razne događaje: od jutra su naši vrijedni učenici, uz pratnju nastavnika, posjetili spomen-obilježje Bijela, zatim spomen obilježje-Knezluk, te Memorijalni centar Donja Drežnica. Položeno je cvijeće i proučena Fatiha svim palim borcima i šehidima, a nakon toga, kao zadnja u nizu aktivnosti upriličena je i školska priredba u prostorijama Centralne škole u Donjoj Drežnici.

U prisustvu brojnih gostiju, učenici su izveli bogat i raznolik program i time izazvali oduševljenje prisutnih.

Proglašeni su i nagrađeni učenici :

  • Arminadis Šutić-Učenik generacije,
  • Nejra Lalić-Ponos generacije, učenica koja, pored odličnog uspjeha i primjernog vladanja tokom školovanja, nije imala niti jedan izostanak sa nastave,
  • Adela Delić, Nejra Alić i Adi Kadrić, posebno pohvaljeni učenici za odličan uspjeh i primjerno vladanje.

U svom obraćanju direktorica škole, prof. Lalić Fatima, se iskreno zahvalila gostima, istakla važnost odgoja i obrazovanja kao osnovnog segmenta društva, te s ponosom istakla kako učenici sa svojim nastavnicima ostvaruju zapažene rezultate širom regiona.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *